Jasper Eisses || Oprichter van inmijnklas.nl
Oprichter van inmijnklas.nl

Via een hele omweg ben ik in 2016 ben ik begonnen met de opleiding pabo-top. Tot op de dag van vandaag ben ik ontzettend blij dat ik mij heb laten omscholen tot meester voor het basisonderwijs

Mijn eerste stageschool was een jenaplanschool, een nieuw type onderwijs voor mij. Maar ik kwam erachter dat deze manier van les geven perfect in mijn straatje past.

Als meester sta ik het liefst in de groep, samen met de kinderen wil ik de wereld ontdekken.
Kijk eens in de omgeving van de kinderen en dan zie je al zoveel punten die je kunt gebruiken voor je reken- en taallessen. En juist deze omgeving is voor de kinderen heel tastbaar en interessant om mee te werken.

Tijdens mijn stages heb ik ook regelmatig aan de kinderen gevraagd wat zij willen leren. Wat voor onderwerpen vinden zij interessant? Wat boeit hen? Aan de hand van deze input ben ik lessen gaan ontwerpen waarbij de interesses van de kinderen en de onderdelen die geleerd moeten worden samenkomen. En datgene wat wij – de kinderen en ik – leren gaan op een mooie manier vastleggen en presenteren.

Dit is iets wat ik nog altijd doe. Op deze manier start ik samen met de kinderen een nieuw thema waar eenieder fanatiek mee aan de slag gaat.

Het belangrijkste in onderwijs vind ik dat kinderen met plezier zich willen ontwikkelen. De kinderen moeten met plezier naar school komen, zij moeten zich veilig voelen in de groep en er moet op een leuke manier gewerkt worden. Als je een dergelijke situatie creëert ben ik ervan overtuigd dat dit de ontwikkeling van het kind positief beïnvloedt. Een goede afwisseling tussen spel, werk, viering en gesprek zal je terugvinden in mijn stamgroep.

In 2018 was ik klaar met de pabo-top. En ik had het geluk dat ik in het schooljaar 2018/2019 direct mijn eigen stamgroep op de Swoaistee in Groningen kreeg. Na een jaar gewerkt te hebben op de Swoaistee ben ik naar de andere jenaplanschool in Groningen gegaan: OJS de Petteflet.

Op de Petteflet ben ik vanaf het schooljaar 2019/2020 stamgroepleider van Kluizelaar, een bovenbouwgroep (groep 6/7/8).

Na een paar jaar ben ik naast stamgroepleider van Kluizelaar ook bovenbouwcoördinator geworden. Dit was voor mij ontzettend leerzaam, maar ik merkte dat ik toch iets miste en dat is het werken met de kinderen en samen nieuwe dingen leren en de wereld samen ontdekken. En daarom sta ik nu weer fulltime voor de groep.

Waar ik bij ons op school ook veel mee bezig ben is digitale geletterdheid.

Wil je meer over mij weten? En zien wat ik allemaal heb gedaan? Maak dan een connectie op LinkedIn.

Jasper Eisses

Geverifieerd door MonsterInsights