Verhalend ontwerp VOC
Verhalend ontwerp over de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Ga met het verhalend ontwerp VOC op avontuur met de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Op inmijnklas.nl is dit avontuur van A-Z uitgewerkt en zo te gebruiken in jouw groep, hoe tof is dat?!

Neem de kinderen mee op avontuur met kapitein Arie van Rottum van de VOC. Ontdek samen met de kinderen de reis van kapitein en krijg antwoord op de volgende vragen: Welke schepen had de VOC? Waar ging de tocht heen? Welke problemen en gevaren waren er onderweg? En belangrijkste vraag is misschien wel; Wat kan er in de schat zitten?

Dit avontuur duurt ongeveer vijf weken en is verdeeld over zes onderwerpen, namelijk:

 • Het ontstaan van de VOC;
 • schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie;
 • ontbering aan boord;
 • Kaap de Goede Hoop;
 • piraten;
 • de schat: Specerijen.

Er zijn een aantal hoofdstukken voor de kinderen gemaakt die hen moeten helpen om aan dit verhalend ontwerp te werken, namelijk:

Voor de leerkracht is er een duidelijke handleiding het verhalend ontwerp VOC te vinden op deze website. Hier staan alle materialen voor jou klaar zodat jij snel op avontuur kunt gaan met jouw groep!

Heb jij gebruik gemaakt van dit verhalend ontwerp? Dan zijn wij – ik en de andere bezoekers van inmijnklas.nl – heel erg benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe vond jouw groep/klas het verhalend ontwerp? Wat vond jij van het materiaal? Wat waren de tops en heb je misschien nog tips voor het verhalend ontwerp VOC? Op deze manier kunnen we ervaringen met elkaar delen.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!
3 gedachten aan “De VOC”
 1. meesterJasper,

  Wat een mooi initiatief! het verhalend ontwerp over de VOC is echt uitstekend uitgewerkt, erg aantrekkelijk voor kinderen en wat zullen ze veel leren. Zo wordt onderwijs een feestje!
  Lidewij

  1. Hoi Lidewij,

   Bedankt voor je reactie.
   Het is ook juist mijn bedoeling dat het onderwijs een feestje wordt voor de kinderen én meesters en juffen!
   Met veel plezier leren en onderwijs geven, wat wil je nog meer? 🙂
   Hopelijk wordt dit verhalend ontwerp straks op veel basisscholen gebruikt. En delen de meester en juffen hun ervaringen op inmijnklas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights