Lesidee EK Voetbal: Word bondscoach!

bondscoach-ek-voetbal

Met het EK voetbal in aantocht en het lesidee EK voetbal is precies wat jij zoekt! Ontdek hoe jij de kinderen in jouw klas op een leuke manier onderdeel kunt laten maken van het EK voetbal in Duitsland.

Waarom het lesidee EK voetbal?

Het EK voetbal is een evenement dat veel kinderen enthousiast maakt. Speel in op hun interesse en werk aan verschillende doelen.

  • Rekenen en wiskunde: Het berekende van de marktwaarde van spelers en het totale team;
  • Taalvaardigheid: Schrijf analyses en persconferenties;
  • Kritisch denken: Strategische beslissingen nemen over de spelersopstelling. Waarom kiezen de kinderen voor bepaalde spelers en wat zijn de kwaliteiten van deze spelers?
  • Creativiteit: Ontwerp een opstelling.

Deze opdracht geef ik niet aan iedereen in mijn groep. Niet iedereen houdt van voetbal en sommige kinderen willen zich graag in andere dingen verdiepen. Daarom is dit een opdracht die kinderen kunnen maken als zij klaar zijn met de taken die op hun weekplanning staat.

Download de EK voetbalopdracht

Nieuwsgierig geworden naar de opdracht voor de kinderen?

Het enige wat jij hoeft te doen is de opdracht hier te downloaden en te introduceren in jouw klas.

Het EK in jouw klas

Ik ben natuurlijk ook nieuwsgierig hoe jij aandacht besteed aan het EK voetbal in jouw klas. Heb jij leuke lesideeën die graag wilt delen met ons? Of besteed je er geen/nauwlijks aandacht aan? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht of jouw ervaringen te delen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl.

Heb jij foto’s en plaats je deze op Instagram? Vergeet dan niet om inmijnklas.nl te taggen: @inmijnklas.nl of #inmijnklas te gebruiken.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights