verhalend-ontwerp-de-ruimte

Beleef het avontuur van Loesje & Bodo met de kinderen in jouw klas met het verhalend ontwerp de ruimte op inmijnklas.nl. Tijdens dit verhalend ontwerp stort er iets mysterieus op aarde. Loesje & Bodo vermoeden dat het iets buitenaards is en gaan op onderzoek uit. Hun avontuur begint bij de ESA, maar wat is dat eigenlijk? Dit gaan de kinderen tijdens de eerste episode ontdekken.

Loesje & Bodo gaan vervolgens zelf de ruimte in én wat vinden zij dit fantastisch. De kinderen in jouw klas worden meegenomen in de reis door het universum en langs alle planeten. Het is een hele reis en er zijn een tal van planeten. Welke planeten er zijn? En wat de afstanden tussen deze planeten zijn? Dat gaan de kinderen zelf ontdekken tijdens de tweede episode.

Voor Loesje & Bodo is er één planeet heel belangrijk, namelijk: Mars. Zij vermoeden dat hier buitenaards leven is. In episode twee landen de twee avonturiers op Mars en ze zien hier mogelijkheden voor de mensheid. Hier willen zij een dorp bouwen! Maar wat is er allemaal nodig voor een dorp? De hulp van de kinderen wordt gevraagd en de kinderen worden tijdens episode drie echte architecten.

Het dorp is gemaakt en Loesje & Bodo gaan Mars verder verkennen, maar wat zien zij daar in de verte? Buitenaards leven?! Hoe gaat dit aflopen? Dit aan de kinderen in episode vier schrijven.

De introductie van iedere episode

De episodes van het verhalend ontwerp de ruimte beginnen iedere keer met een korte video.

Episode 1: ESA, NASA & ISS

Episode 2: het zonnestelsel

Episode 3: een leven opbouwen op Mars.

Episode 4: leven met buitenaardse wezens?

Verhalend ontwerp de ruimte in jouw klas

Voor de leerkracht is er een duidelijke handleiding voor het verhalend ontwerp de ruimte te vinden op inmijnklas.nl. Hier staan alle materialen voor jou klaar zodat jij snel op avontuur kunt gaan met jouw klas!

Heb jij gebruik gemaakt van dit verhalend ontwerp? Dan zijn wij – ik en de andere bezoekers van inmijnklas.nl – heel erg benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe vond jouw groep/klas het verhalend ontwerp? Wat vond jij van het materiaal? Wat waren de tops en heb je misschien nog tips voor het verhalend ontwerp de ruimte? Op deze manier kunnen we ervaringen met elkaar delen.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights