inmijnklas.nl logo

In 2016 ben ik begonnen met de pabo aan de Eekhorst in Assen. En tijdens mijn opleiding heb ik heel wat nieuwe lessen bedacht, een eigen draai gegeven aan bestaande lessen en mij verdiept in de theorie. Ik heb stapels papieren vol geschreven, uitgeprint, in een map gestopt en de map netjes in de kast gezet.

Waarschijnlijk is het bovenstaande heel herkenbaar voor iedereen die de pabo heeft gedaan. En ik ben van mening dat dit enorm zonde is! Ik denk dat de lessen die wij tijdens de opleiding maken te weinig met elkaar delen, dit terwijl je zoveel van elkaar kunt leren en zoveel leuke ideeën kunt krijgen van iemand anders les.

Tijdens mijn opleiding moest ik een hoofdstuk schrijven voor een WO-vak. Het vak – aardrijkskunde, natuur, techniek of geschiedenis – mocht ik net als het onderwerp zelf bepalen. Enorm tof een dergelijke opdracht, maar ik zag de bui al hangen. Dit hoofdstuk, komt net als alle andere lesideeën na beoordeling netjes in de kast te staan. En om dat te voorkomen heb ik inmijnklas.nl ontwikkeld.

Delen, delen, delen

Het belang van delen
Delen, delen, delen 🙂

Op deze website wil ik mijn kennis, ervaringen, zelf bedachte lessen en aangepaste lessen met jullie delen. Ik wil proberen om wekelijks minimaal één bericht te plaatsen. Dit kan een nieuwe les zijn, een ervaring in de klas, een opdracht van de pabo, een onderzoek en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

Daarnaast hoop ik ook dat andere meesters, juffen en studenten hun tofste / leukste / leerzaamste lessen op inmijnklas.nl willen delen. Dit is hier allemaal mogelijk! Heb jij een les die je graag wilt delen? Neem dan contact op met mij door een mail te sturen naar: info@inmijnklas.nl.

Maar ook als jij tijdens je opleiding een hoofdstuk, telboek, spel of wat dan ook hebt gemaakt. Ben jij trots op je werk wil je voorkomen dat alleen je docent de les heeft gezien en de les alleen nog in de kast komt te staan? Ook dan kan jij hem delen op inmijnklas.nl!

Alle voordelen op een rijtje

  • De lessen staan online en zijn dus altijd makkelijk erbij te pakken.
  • Door ervaringen te delen, voorkom je dat je het wiel voor een tweede keer moet uitvinden.
  • Door samen naar de lessen te kijken kunnen de lessen steeds verbeterd worden.
  • Het is tof als anderen jouw lesidee gaan gebruiken en hier enthousiast over zijn!

Een account?

Op inmijnklas.nl kan je een gratis account aanmaken. Als je ingelogd bent, vind je ook de uitgewerkte lessen. Dit is allemaal terug te vinden onder het kopje: ‘Extra materiaal leraren‘.

Het verschil tussen niet en wel ingelogd kan ik dan ook het beste als volgt beschrijven:

Ben je niet ingelogd dan krijg je nieuwe ideeën die je kunt toepassen in jouw klas, maar ben je wel ingelogd dan krijg je naast een idee ook een uitgewerkt voorbeeld die jij zo kunt gebruiken in jouw klas!

Feedback

Feedback vind ik heel belangrijk en ik wil dan ook altijd graag weten wat jullie van iets vinden. Onder ieder bericht is dan ook ruimte voor reactie. Help mij mee om de website verder te ontwikkelen, maar help elkaar ook mee door tips & tricks te geven bij de lessen.

 

Geverifieerd door MonsterInsights