Rekenen met ZOO Tycoon

zoo-tycoon

Rekenen en je eigen dierentuin ontwerpen, hoe leuk is dat?! Na de introductie van ZOO Tycoon in de rekenles willen de kinderen eigenlijk niets anders meer. Het leuke aan ZOO Tycoon is dat je héél veel onderdelen van het rekenen aanbiedt. De kinderen leren namelijk: hoe je een plattegrond moet maken, wat een legenda is, rekenen met omtrek en oppervlakte, verschillende bewerkingen te maken, hoe verhaaltjes sommen werken en zo kan je nog verschillende onderdelen eenvoudig toevoegen.

ZOO Tycoon downloaden

Wil jij ook starten met ZOO Tycoon? Dat kan vrij eenvoudig! Op de Facebookpagina Bovenbouwwereld (gr 5-8) kwam ik de opdracht + uitleg tegen. Ik heb het document iets aangepast en deze versie deel ik graag met jullie. Het is een .docx (WORDS) bestand, dus ook jij kan er eenvoudig nog je eigen draai aan geven.

Download:

Als je documenten hebt gedownload, dan spreekt alles denk ik redelijk voor zich. Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust. Dit kan je onderaan dit bericht doen.

ZOO Tycoon in jouw klas

Als je de bestanden hebt gedownload -eventueel hebt aangepast- en geprint, dan ben jij helemaal klaar voor ZOO Tycoon. Ieder kind in jouw klas krijgt de opdracht + uitleg en na een korte introductie en uitleg kunnen zij starten. De kanskaarten en het extra uitrekenpapier kan je op een vaste plek in de klas neerleggen, dan kunnen de kinderen inprincipe helemaal zelf aan de slag.

Nadat de kinderen in mijn klas uitleg hebben gehad over ZOO Tycoon mochten zij er mee bezig gaan. Zij werken hier nu verder aan wanneer zij klaar zijn met hun opdrachten. Echter houd ik wel rekening met de kinderen die vaak langer bezig zijn met het rekenen. Met deze kinderen maak ik afspraken wanneer zij met ZOO Tycoon bezig mogen gaan.

Deel jouw ervaringen

Maken de kinderen in jouw klas nu ook hun eigen dierentuin?

Dan ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar jullie ervaringen en de resultaten. Heb je ook nog aanpassingen gedaan? Laat ook dan vooral weten wat jouw aanpassingen zijn.

Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht of jouw ervaringen te delen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl.

Heb jij foto’s en plaats je deze op Instagram? Vergeet dan niet om inmijnklas.nl te taggen: @inmijnklas.nl of #inmijnklas te gebruiken.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!
3 gedachten aan “Rekenen met ZOO Tycoon”
 1. Hoi Jasper,
  Ik vroeg me af wanneer je de kanskaarten aan de kinderen geeft? Is dat iedere dag een kaartje of van alleen van het personeel en de dieren iedere dag? Ik kon van de kanskaarten de uitleg niet terugvinden, misschien kan jij me helpen.
  Alvast bedankt!

  1. Zodra de kinderen klaar zijn met hun ZOO en de dierentuin geopend is, dan krijgen zij de eerste kaartjes. De kinderen rekenen voeren vervolgens de opdracht uit en/of passen die dierentuin aan.

   Als ze dit gedaan hebben, dan krijgen ze weer een nieuw kaartje.

   Wanneer en hoe vaak de kinderen een kaartje is dus afhankelijk wanneer zij de opdracht uitgevoerd hebben.

   Kun je hier iets mee? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights