zentangle-en-doodle-art

Geef de kinderen in jouw klas een creatieve tekenopdracht door ze een Zentangle of Doodle art te laten maken.

Maar wat is dat precies Zentangle en Doodle art? Ook al lijkt het veel op elkaar er zijn wel verschillen.

Zengtangle is het doelbewust tekenen van patronen. Deze patronen worden de tangels genoemd. De patronen zijn opgebouwd in kleine, simpele en herhalende stapjes.

Doodle art ontstaat terwijl jij met je gedachten ergens anders op focust. Als jij bijvoorbeeld aan het telefoneren bent of in een vergadering zit, dan wil er wel eens wat op een papier ontstaan. Het is ‘gedachteloos’ tekenen. Dat noem je doedelen. Het heeft dus in tegenstelling tot zentangle geen vaste patronen.

Wil je meer lezen over zengtangle en doodle art? Dan verwijs ik je graag door www.vrijexpressief.nl.

De creatieve opdracht in jouw klas

In mijn klas werken wij veel met het schrijven van teksten. Bij iedere tekst maken de kinderen een illustratie. Deze keer koos ik ervoor om het verhaal over Rixt van ’t Oerd te vertellen aan de kinderen. Halverwege het verhaal stopte ik met het vertellen en moesten de kinderen het verhaal afschrijven. Bij dit verhaal moesten de kinderen een zengtangle / doodle art illustratie maken.

Voordat de kinderen konden starten heb ik ze eerst meer uitgelegd over zengtangle en doodle art. Verder liet ik ze ook een aantal voorbeelden zien.

Maak jij Zengtangles en Doodles in jouw klas?

Deel dan vooral de resultaten en ervaringen met ons.

Dit kan je doen door een reactie achter te laten onder dit bericht of jouw ervaringen te delen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl.

Heb jij foto’s en plaats je deze op Instagram? Vergeet dan niet om inmijnklas.nl te taggen: @inmijnklas.nl of #inmijnklas te gebruiken.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights