animated-drawings

Hoe leuk is dit?! Een animatie maken van jouw tekening met jezelf in de hoofdrol. Dit is mogelijk met Animated Drawings. In mijn klas heb ik dit programma gebruikt om een Elf Yourself te maken, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden.

Hoe werkt Animated Drawings?

Animated Drawings is een website dat ervoor zorgt dat een tekening van kinderen met een paar eenvoudige stappen tot leven komt.

Dit heb je nodig:

  1. Wit papier;
  2. Teken materialen (potlood, verf, stiften, het kan allemaal);
  3. iPad of mobiele telefoon om foto mee te maken.

En als je de gemaakte animaties in een filmpje wilt zetten, dan heb je nog een videobewerkingsprogramma nodig, dit kan bijvoorbeeld iMovie zijn.

Dit moeten de kinderen doen:

  1. Een tekening maken op een wit papier. Het is belangrijk dat het figuurtje een hoofd, romp, twee armen en twee benen heeft.
  2. De kinderen gaan naar de website https://sketch.metademolab.com/.
  3. Je klikt op ‘Get Started‘ en volgt vervolgens de stappen die aangegeven worden.

Als de kinderen alle stappen hebben gevolgd, dan kunnen zij aan het einde kiezen wat voor beweging hun animatie moet maken. Helemaal tevreden? Dan kan je de animatie delen door op ‘Share’ te klikken. Deze knop heb je ook nodig om de animatie op te slaan op je device.

Van Animated Drawings naar een Elf Yourself

In mijn klas hebben wij het programma Animated Drawings gebruikt om een Elf yourself te maken. Wij gingen namelijk vlak voor de kerstvakantie met dit programma aan de slag.

Ik ben begonnen met het uitleggen van het programma. Hoe werkt het? Wat zijn de mogelijkheden? En wat is belangrijk als wij het zelf gaan maken? Ook heb ik de kinderen een voorbeeld laten zien van een klas die dit heeft tijdens Sinterklaas.

Nadat de opdracht was uitgelegd heb ik een foto gemaakt van de kinderen. De foto werd uitgeprint en de kinderen knipten hun gezicht uit. Vervolgens gingen de kinderen hun figuur tekenen. In het filmpje op inmijnklas.nl is het gezicht van de kinderen vervangen door een emoticon.

Toen de figuren klaar waren kreeg 1 van de kinderen in mijn klas de taak om alle figuren tot leven te laten komen met Animated Drawings. Ik heb ervoor gekozen om dit met mijn telefoon te laten doen aangezien wij geen goede bewerkingsprogramma op de iPad hadden staan. Iedere keer als een figuur klaar was werd op de knop ‘Share’ gedrukt en deelde hij het per mail met mij. Als je zelf gebruik van Animated Drawings gaat maken bekijk dan zelf goed hoe jij het beste de animaties kan bewaren/opslaan.

Zodra alle animaties gemaakt waren was het tijd om een filmpje te maken. Hiervoor kun je iMovie gebruiken. Zelf heb ik gebruik gemaakt van het programma Movavi. Hier heb ik voor gekozen omdat ik zelf de betaalde versie heb en ik het een gemakkelijk bewerkingsprogramma vind. De kinderen in mijn klas mogen voor dit soort projecten mijn laptop gebruiken.

Maak het nog persoonlijker met een liedje

Om het filmpje compleet te maken hebben de kinderen een door hun gezongen en gespeeld liedje aan toegevoegd. De kinderen hebben op boomwhackers en een xylofoon het liedje Winter Wonderland gespeeld en deels gezongen.

Dit hebben wij uiteindelijk opgenomen en aan de video toegevoegd.

Deel jouw Animated Drawing

Toen het filmpje klaar was hebben wij het filmpje met elkaar bekeken. De kinderen hebben hier enorm van genoten. Ze vonden het superleuk om zichzelf terug te zien.

Uiteindelijk hebben wij het filmpje op de laatste dag voor de kerstvakantie met de ouders gedeeld.

Heb jij ook iets gemaakt met Animated Drawing? Deel dit dan ook met ons.

Dit kan je doen door een reactie achter te laten onder dit bericht of jouw ervaringen te delen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl.

Heb jij foto’s en plaats je deze op Instagram? Vergeet dan niet om inmijnklas.nl te taggen: @inmijnklas.nl of #inmijnklas te gebruiken.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights