maak-je-eigen-escher

Escher was een Nederlandse kunstenaar. Hij is geboren op 17 juni 1898 en stond bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën. In zijn kunstwerken speelde hij vaak met wiskundige principes. Daarnaast stonden zijn kunstwerken bekend om het onmogelijke. In de kunstwerken van Escher zie je namelijk steeds weer iets nieuws.

Verder staat hij bekend om figuren die zich tot in het oneindige blijven herhalen. Dit noem je vlakvulling.

Escher in de klas

In mijn klas liet ik een aantal kunstwerken van Escher op Google zien. De kinderen herkenden zijn werk direct en werden heel enthousiast. Het was erg leuk om de kunstwerken met de kinderen te bespreken. Wat zien zij gebeuren? Hier kwamen hele mooie gesprekken uit.

Nadat wij een aantal kunstwerken hadden besproken hebben wij een aflevering van het Klokhuis over Escher bekeken.

De kinderen gaan een kunstwerk maken

Toen wij de aflevering van het Klokhuis hadden gekeken vertelde ik de kinderen dat zij hun eigen Escher gaan maken. Iedereen had hier heel veel zin in. Maar hoe moeten zij dit maken?

Ik heb de kinderen het volgende filmpje laten zien:

Maak je eigen Escher

Na het bekijken van dit filmpje gingen de kinderen zelfstandig aan het werk. De kinderen hadden ontzettend veel zin om een kunstwerk te maken. Er werd eerst heel zorgvuldig een figuur ontworpen. Vervolgens werd het figuur overgetrokken op het papier. En hierna werd het figuur ingekleurd.

Escher in jouw klas

Onderaan dit bericht zie je de resultaten van een aantal kunstwerken die zijn gemaakt door de kinderen in mijn klas.

Wij zijn ook erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen. Hoe gingen de kinderen aan de gang met Escher? En hoe zijn hun kunstwerken geworden? Het zou heel leuk zijn als jullie een aantal resultaten met ons willen delen door onder dit bericht een reactie achter te laten. Of deel jouw ervaringen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl.

Wil jij de resultaten met ons delen? Dat kan je ook doen door op Instagram @inmijnklas.nl of #inmijnklas te taggen.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights