Week van de MediaWijsheid

Jaarlijks organiseert Mediawijzer.net de Week van de Mediawijsheid. Een week vol activiteiten door heel Nederland georganiseerd samen met het netwerk van Mediawijzer.net, waarbij het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren maatschappelijk wordt geagendeerd bij diverse doelgroepen, zoals kinderen/jongeren, ouders, politiek en het onderwijs. Dit jaar vindt de Week van de Mediawijsheid plaats van 16 tot en met 23 november 2018.

Heb jij je al aangemeld met jouw klas?

Speel MediaMasters en ontdek de wereld van de mediawijsheid! MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen. Durft jouw klas het aan?

Meld nu je klas aan voor MediaMasters 2018/2019.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de week van Mediawijsheid of MediaMasters? Kijk dan voor meer informatie op mediamasters.nlmeesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights