Veel verhalen en lessen voor de midden- en bovenbouw

verhalen-lessen-middenbouw-bovenbouw

Op dit moment worden er voornamelijk verhalen en lessen voor de midden- en bovenbouw op de website gedeeld. Dit komt omdat ik met mijn LIO in groep 7/8 op O.J.S. de Petteflet ben begonnen. Tijdens mijn eindstage werk ik ook aan mijn onderzoek. En dit gaat over het vertellen van verhalen door de stamgroepleider, want hoe kan ervoor gezorgd worden dat de stamgroepleiders/leerkrachten vaker verhalen gaan vertellen in de klas?

Voor mijn onderzoek heb ik een infographic ontworpen met tips en tricks rondom het verhalen vertellen. Deze infographic moet de stamgroepleiders helpen bij de voorbereiding van een verhaal, maar daarnaast bied ik ook kant-en-klare verhalen aan die geschreven zijn volgens een vaste structuur. Of dit ook daadwerkelijk helpt bij het voorbereiden en vertellen van verhalen? Dat wordt momenteel onderzocht.

Om zo effectief mogelijk te werken upload ik direct alle verhalen en lessen.

Verhalen en lessen voor de onderbouw

Zodra ik klaar ben met mijn LIO – halverwege juni – worden er ook meer lesideeën en verhalen gedeeld die geschikt zijn voor de onder- en middenbouw.

Zoals je ziet verdeel ik de bouwen in onder- en middenbouw & midden- en bovenbouw, maar waarom? Het verschilt per school welke groepen er in welke bouw zitten. Op de ene school is onderbouw groep 3/4 terwijl dit op een andere school groep 1/2 is. De middenbouw is soms groep 3/4, maar het kan ook groep 5/6 zijn. Lekker verwarrend dus.

Bij de lessen en verhalen op inmijnklas.nl probeer ik aan te geven voor welke groepen de les of het verhaal in mijn ogen geschikt is. Het is natuurlijk ook maar net welke informatie/inspiratie jij gebruikt en hoe je het overbrengt als leerkracht.

Eigen verhalen en lessen

Heb jij zelf verhalen of lessen die je graag met ons wilt delen? Neem dan contact met mij op via info@inmijnklas.nl.

Na mijn afstuderen ga ik ervoor zorgen dat lessen en verhalen eenvoudig geüpload kunnen worden op inmijnklas.nl.

 

 

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights