tips & tricks voor verhalen vertellen

Kinderen genieten van verhalen en met vertelde verhalen kan je heel veel doen tijdens jouw les. Door verhalen te vertellen kan je met kinderen werken aan: de woordenschat, hun concentratievermogen, je kan hun fantasie prikkelen, kinderen vertrouwd laten worden met de opbouw van een verhaal.
Daarnaast worden In verhalen altijd rollen gespeeld. En deze rollen hebben te maken met sociale relaties en consequenties, oftewel met de mogelijke gevolgen van de dingen die gebeuren. Daarom zorgt verhalen vertellen naast voorlezen, lezen, rollen spelen en drama essentieel voor de persoonlijke ontplooiing van kinderen.

Verhalen vertellen heeft dus zeker zijn voordelen. Maar daar waar voordelen zijn, zijn zeker ook nadelen? Vind maar eens een verhaal en dan moet je hem ook nog eens voorbereiden. Dit kost zeeën van tijd! Of toch niet?

Deze infographic gaat over verhalen vertellen en geeft je tips bij het vinden, voorbereiden en vertellen van verhalen!

infographic verhalen vertellen

Verhalen op inmijnklas.nl

De verhalen die op inmijnklas.nl staan zijn geschreven in dezelfde structuur als in de infographic. Daarnaast kan je de verhalen ook sorteren op type verhalen en staan er lesideeën bij de verhalen. Op deze manier hoop ik dat het voorbereiden van de verhalen nog makkelijker wordt. Neem eens een kijkje op inmijnklas.nl/verhalen/ en vind een geschikt verhaal voor in jouw klas!

Ga jij verhalen vertellen?

Helpt deze infographic jou bij het vinden, voorbereiden en vertellen van verhalen? En ga je proberen om regelmatiger een verhaal te vertellen? Deel jouw ervaringen en verhalen met ons! 🙂

Wil je graag meer tips & tricks? Dan kan ik je de volgende boeken aanraden: Vertellus… een verhaal van Erik van Dort en Monica de Vente, Een schatkist vol vertelgeheimen van Hans van Woerkom en Meesterverteller verhalen vertellen in het onderwijs van Jos Walta (niet meer te verkrijgen via Bol.com, maar vast wel via de bibliotheek of marktplaats.)

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!
2 gedachten aan “Verhalen vertellen in jouw klas, de tips & tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights