Anne Frank Tweede Wereldoorlog

Op de meeste basisscholen staat in deze periode de Tweede Wereldoorlog centraal. Deze les gaat over het leven van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis.

De kinderen leren tijdens deze les over het leven van Anne Frank. Voor deze les heb je nodig: een PowerPoint (deze staat klaar voor je op de pagina: het leven van Anne Frank. Om deze les te kunnen bekijken moet je ingelogd zijn.), het luisterboek het Achterhuis, het boek het Achterhuis en een digibord.

Door gebruik te maken van het luister- en leesboek het Achterhuis maak je het verhaal van Anne Frank heel persoonlijk. Zij vertelt namelijk zelf met het boek het Achterhuis aan jouw klas wat zij ziet veranderen, hoe zij zich voelt etc…

Vervolgens laat je aan de kinderen zien hoe het Achterhuis er van binnen uitziet. Het mooiste is natuurlijk als je met de klas naar het Achterhuis gaat. Echter is dit voor niet iedere basisschool haalbaar. Een geweldig alternatief is het Achterhuis digitaal! Op de website Annefrank.org is het mogelijk om het Achterhuis van binnen te bekijken. Dwaal met de kinderen door de ingerichte kennis en maak kennis met de dagboekverhalen!

De opdracht die aan deze les gekoppeld is, is dat de kinderen zelf een verhaal gaan schrijven in dagboekvorm. De onderwerpen waar zij uit kunnen kiezen zijn: oorlog, vluchten, onderduiken, alleen zijn, bang zijn of concentratiekampen.

Les: Het leven van Anne Frank

Wil jij deze les bekijken en misschien wel gebruiken? Ga dan snel naar de les over het leven van Anne Frank op inmijnklas.nl. Hier staat de les stapsgewijs voor je uitgewerkt. Ook de PowerPoint kan je hier downloaden.

Anne Frank in jouw klas

Heb je na het lezen van dit artikel gebruik gemaakt de les over het leven van Anne Frank in jouw klas? Of heb jij een andere les gegeven aan de kinderen? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen. Heb jij een andere les gegeven? Laat het ons weten

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights