schrijfkaarten kalligram

Ben je op zoek naar leuke schrijfkaarten voor de kinderen in jouw klas? Zoek dan niet verder, maar download hier gratis 10 leuke schrijfkaarten.

Als jij een bovenbouwgroep hebt, dan kunnen zij zeer waarschijnlijk met deze schrijfkaarten zelfstandig aan de slag. Een middenbouwgroep zal wel de nodige instructie nodig hebben. Maar met deze schrijfkaarten kan jij als meester of juf heel gemakkelijk uitleggen wat de kinderen moeten doen.

Schrijfkaart: Maak een kalligram

Kalligram toekan

Een hele leuke schrijfopdracht is het maken van een kalligram

Laat de kinderen een kalligram maken bij een vrije tekst die zij geschreven hebben. Of maak een kalligram bij een onderzoek of project.

Het tekenen van de omtrek waarbinnen je de woorden schrijft is voor sommige kinderen best lastig. Frustreert het de kinderen dat hen niet lukt zoals ze willen? Dan kan je er ook voor kiezen om een tekening te zoeken op Google en hen deze te laten inkleuren met woorden.

Ook de 9 andere schrijfkaarten?

Naast deze schrijfkaart kan je op inmijnklas.nl ook nog 9 andere schrijfkaarten gratis downloaden, namelijk:

  1. Een creatief naamvierkant. Deze schrijfkaart kan je ook goed gebruiken om een persoonlijke boekenlegger te maken met de kinderen.
  2. Tekst in een vorm.
  3. Tegeltje.
  4. Schrijf creatief.
  5. Onomatopee.
  6. Maak je eigen alfabet.
  7. Woordkunst.
  8. Tekstbord.
  9. Schrijf je naam in het Chinees.

Schrijfopdrachten in jouw klas

Ga jij deze schrijfkaarten in jouw klas gebruiken? Dan zijn wij erg benieuwd naar de resultaten. Dit kan je natuurlijk doen door foto’s met ons te delen. Maar je mag ook je ervaringen delen met ons door een reactie achter te laten bij dit bericht.

Heb jij ook andere leuke schrijfkaarten? Deel ze dan met ons 🙂

Veel schrijfplezier!

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights