online-escaperoom-de-getallenfabriek

Op het internet kan je vaak hele leuke lesideeën vinden. Zo kwam ik op de Facebookpagina van Bovenbouwwereld (gr 5-8) een hele toffe online escaperoom tegen. Deze escaperoom is gemaakt door Carry, zij doet op dit moment de verkorte PABO. Omdat De Grote Rekendag dit jaar (2020) niet door kon gaan vanwege het coronavirus heeft zij een online escaperoom ontworpen voor kinderen van groep 7 en 8. Deze online escaperoom kunnen de kinderen zelfstandig maken vanuit huis.

De Getallenfabriek, weet jij te ontsnappen?

De Getallenfabriek

Het verhaal begint als volgt:

Lang geleden stond er midden in het bos, op een verlaten plek, een getallen fabriek. Deze fabriek maakte papieren getallen, die waren uitgevonden door professor Getalt. Helaas gebruikten de kinderen steeds minder papieren getallen, dus werd de fabriek gesloten. Maar vlak voordat het laatste nummer werd gemaakt en de deuren voorgoed dicht werden gedaan, verstopte professor Getalt nog zijn meest waardevolle bezitting in de fabriek……

Klik hier om de Getallenfabriek te bezoeken. Lees de rest van het verhaal en ga de uitdaging aan. Weet jij de code te kraken en te ontsnappen?

De online escaperoom in jouw klas

Het is nu aan jou om deze leuke escaperoom te delen met de kinderen in jouw klas. Wij zijn heel erg benieuwd naar wat jij van deze online escaperoom vindt en wat de reacties waren van de kinderen in jouw. Is het hun gelukt om de code te kraken? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht of op de website van de online escaperoom.

Heb jij foto’s gemaakt van de creaties? Dan kan jij deze met ons delen door op Instagram @inmijnklas.nl te taggen of gebruik te maken van #inmijnklas.

Heb jij geen Instagram? Dan kan je de foto’s en ervaringen ook delen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl

Wil jij graag de antwoorden die horen bij de Getallenfabriek? Deze kan jij hier downloaden (.pdf).

Ben je op zoek naar een andere escaperoom? Deze escaperoom kan je ook spelen in de klas.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!
Eén gedachte over “Online escaperoom: De Getallenfabriek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights