Kerstknutsel: Een sneeuwpop placemat voor tijdens de kerstdagen

kerstknutsel-sneeuwpop-placemat

Sinterklaas is weer het land uit en de Kerstdagen staan voor de boeg. Bij ons op school hebben wij een kerst-doe-markt, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat voor kerstknutsel zij willen maken. Iedere groep biedt drie knutsels aan de kinderen gaan vervolgens rond de groepen. Superleuk, maar wat moet ik nu aanbieden?

Placemat voor het kerstdiner

Vorig jaar heb ik ervaren dat de kinderen het ontzettend leuk vonden om een placemat te maken van een sneeuwpop. Deze placemat kunnen de kinderen weer gebruiken tijdens het kerstdiner. Het grote voordeel van de placemat is dat je hem heel goed stapsgewijs kan uitleggen.

Benodigdheden:

  • Papier. Hier is gekozen voor zwart papier, maar je kan er ook voor kiezen wit of een andere kleur papier te gebruiken.
  • Veegkrijt;
  • Lamineervellen en een lamineerapparaat.

Hoe maak je de placemat?

Bekijk het onderstaande filmpje en zie hoe je de sneeuwpop tekent. De kerstboodschap kan je natuurlijk ook vervangen voor: dennenbomen, cadeautjes, vuurwerk of iets anders.

Kerstknutsels in jouw klas

Ik ben heel benieuwd of jij ook deze placemat gaat maken met de kinderen in jouw klas. Het zou heel leuk zijn om een aantal resultaten met ons te delen 🙂 Heb je foto’s gemaakt? Deze kan je met ons delen door op Instagram @inmijnklas.nl te taggen of gebruik te maken van #inmijnklas. Heb jij geen Instagram? Dan kan je de foto’s en ervaringen ook delen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl

Maak jij iets anders met jouw klas? Inspireer ons dan en deel jullie kunstwerken met ons! Dit kan ook via Instagram, Facebook of door een bericht achter te laten onder deze pagina.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights