fibonacci-niet-zomaar-getallen

De Fibonacci-reeks zijn mooie getallen om mee te rekenen en je over te verbazen. De getallen komen verbazend veel in de natuur voor.

Bekijk de video van Meester Michel. Hij legt hier uit wat fibonacci is. Daarnaast laat hij ook zien waar je deze getallen in de natuur tegen kan komen.

Bij dit filmpje hoort een werkblad. Print het werkblad uit voor de kinderen in jouw klas. Nadat zij het filmpje hebben bekeken kunnen zij zelfstandig aan de slag kunnen met het werkblad.

Wie is Meester Michel?

Elke twee weken maakt Meester Michel een video over een wiskundig probleem of natuurkundig fenomeen. Het is uit hobby geboren. Alles is dan ook vrijblijvend en gratis te gebruiken.

Meer informatie: www.meestermichel.net

Andere leuke lessen van Meester Michel

Ook op inmijnklas.nl kan je meer lessen van Meester Michel bekijken. Zo heeft hij een leuke uitdaging voor je. Kan jij met 1 knip letters knippen? Of wil jij liever een dodecaëder vouwen?

Heb jij ook leuke lessen?

Zoals jullie hebben gezien, maakt Meester Michel hele leuke en uitdagende lessen. Het wat wij van inmijnklas.nl extra leuk vinden, is dat hij deze lessen met ons deelt. Op deze manier kunnen veel meer kinderen aan de slag gaan met Fibonaccigetallen.

Heb jij ook een leuke les? Deel deze dan met andere meesters en juffen. Je kunt jouw les eenvoudig uploaden op onze website. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een account. Een account aanmaken op inmijnklas.nl is volledig gratis.

Mocht je jouw lesidee liever mailen, dan is dit natuurlijk geen probleem. Stuur dan een mail met jouw lesidee naar info@inmijnklas.nl. Wij gaan er dan voor zorgen dat jouw les zo snel mogelijk gedeeld wordt op onze website.

Hoe vonden de kinderen in jouw klas deze les?

Hebben de kinderen in jouw klas deze les gemaakt? Dan zouden wij het heel leuk vinden om te horen hoe zij dit vonden. Laat het ons weten door onder dit bericht een reactie achter te laten 🙂

mvdhoeven
ik ben groepsleerkracht op de Kohnstammschool in Utrecht. In mijn vrije tijd maak ik video's over natuurkunde en wiskunde. Waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Het is of een uitdaagde opdracht, experiment of een knutsel die gebruik maakt van de wiskunde of van een natuurkundig fenomeen. Het is voor mij een hobby dus alles op mijn site is gratis en vrijblijvend te gebruiken. www.meestermichel.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights