Wil jij de kinderen in jouw klas een extra uitdagend werk aanbieden? Of heb je een paar kinderen die extra uitdaging aankunnen? Dan is dit de perfecte opdracht voor ze! Deze opdracht kunnen de kinderen namelijk zelfstandig maken.

Een dodecaëder is een regelmatig veelvlak met 12 vlakken. Meester Michel legt uit hoe je dit figuur kunt maken met vouwblaadjes.

Lukt het jou om het goede aantal kleuren te gebruiken. En de dodecaëder zo in elkaar te zetten dat hij er van alle kanten hetzelfde uitziet.

Bekijk hier de instructievideo:

Op meestermichel.net vind je het bijbehorende werkblad.

Is het de kinderen in jouw klas gelukt om een dodecaëder te maken? Dan zijn wij erg benieuwd naar de resultaten. Deel jouw letters Instagram met @inmijnklas.nl of door gebruik te maken van #inmijnklas.

mvdhoeven
ik ben groepsleerkracht op de Kohnstammschool in Utrecht. In mijn vrije tijd maak ik video's over natuurkunde en wiskunde. Waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Het is of een uitdaagde opdracht, experiment of een knutsel die gebruik maakt van de wiskunde of van een natuurkundig fenomeen. Het is voor mij een hobby dus alles op mijn site is gratis en vrijblijvend te gebruiken. www.meestermichel.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights