where-willy-went

Where Willy went van Nicholas Allan is een voorlichtingsboekje in de vorm van een prentenboek over de voortplanting. Het is een Engelstalig boekje, dus perfect te gebruiken in de bovenbouw.

Waar gaat het boek over?

Willy is een menselijke zaadcel. Samen met 300 miljoen andere zaadcellen maakt hij zich in meneer De Bruin klaar voor de grote race. De winnaar van deze race krijgt als hoofdprijs het eitje van mevrouw De Bruin. Willy traint hard voor de race, maar moet ook naar school. Op school blijkt dat hij niet zo goed is in rekenen, maar daarentegen is hij heel goed in zwemmen.

Op het moment dat de grote race gaat beginnen en het startschot wordt gegeven is het een spannende race. Het blijkt dat Willy écht een hele goede zwemmer is, want hij wint!

Willy gaat samen met zijn prijs en na verloop van tijd wordt er een meisje geboren, Maartje. En wat blijkt? Maartje is ook niet heel goed in rekenen, maar kan zwemmen als de beste.

Dit prentenboek laat op een grappige manier en in ongeveer 25 eenvoudige lijntekeningen, ingekleurd met waterverf, het proces van de voortplanting zien.

Download het boek + PowerPoint gratis!

Hier zie je een aantal pagina’s uit het prentenboek. Wil jij het gehele prentenboek bekijken en downloaden?  Je kan het boek gratis als pdf (om het boek te printen)  PowerPoint (om het boek op je digibord voor te lezen)  downloaden op inmijnklas.nl!

Variant in het Nederlands: De grote race.

Where Willy went is ook te verkrijgen in het Nederlands, het boek heet dan: De grote race. Echter zitten er in mijn ogen een aantal nadelen aan dit boek. Allereerst is het boek moeilijk te verkrijgen, zo is de grote race niet meer leverbaar bij Bol.com. Toen het boek nog wel leverbaar was, betaalde je er een dikke €50,- voor. Vrij prijzig dus.

En dat terwijl Where Willy went gratis te downloaden is en je direct een Engelse les kan combineren met biologie.

Where Willy went in jouw klas

Als jij ervoor kiest om Where Willy went voor te lezen in jouw klas, dan kan je natuurlijk verwachten dat de kinderen beginnen te giebelen. Maar ik ben heel benieuwd hoe jouw les verder is verlopen. Heb je ervoor gekozen om het boek op het digibord voor te lezen? Of liet jij de kinderen het boekje zelf lezen door een uitgeprinte versie in je klas te leggen? Maar misschien vind je dit boekje ook wel helemaal niet geschikt.

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening en ervaringen. Deze kan je delen door een reactie onder dit bericht te plaatsen. Of deel een foto op Instagram en tag @inmijnklas.nl of gebruik #inmijnklas.

Je kan natuurlijk ook jouw ervaringen delen op de Facebookpagina van inmijnklas.nl.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights