Vertel jij wel eens een verhaal in de klas?

Vertel jij wel eens een verhaal?
Vertel jij wel eens een verhaal?

Kinderen genieten zo van verhalen én kunnen hier heel veel van leren! Maar vertel jij nog wel eens een verhaal?

Ik weet lang niet alles meer van mijn eigen basisschool periode, maar wat ik nog wel weet is dat ik een meester had die zo mooi geschiedenisverhalen kon vertellen!

Tijdens de pabo ben ik erachter gekomen dat het vertellen van verhalen een kunst op zich is. Maar ook dat kinderen enorm genieten zodra je een verhaal vertelt!

Helaas zie je steeds minder meesters en juffen regelmatig verhalen vertellen in de klas. En dat terwijl het vertellen van verhalen een hele mooie manier is om aan de luistervaardigheid en het concentratievermogen van kinderen te werken. Maar ook wordt de woordenschat van kinderen uitgebreid door te luisteren naar verhalen.

Ik ben van mening dat het vertellen van verhalen een toegevoegde waarde heeft voor het basisonderwijs, maar té weinig meer wordt gedaan. Daarom wil ik mij verder verdiepen in het verhalen vertellen en in hoeverre het wel of niet wordt gedaan.

Mijn grote vraag aan jullie is dan ook:

[Total_Soft_Poll id=”2″]

Voor de mensen die niet zo vaak verhalen vertellen, ben ik heel benieuwd naar het volgende:

[Total_Soft_Poll id=”3″]

Ik ga mij de komende tijd verder verdiepen in het verhalen vertellen. En ik wil erachter komen hoe je als meester of juf het beste verhalen kunt vertellen, waar je verhalen vandaan kunt halen, wat kinderen ervan vinden en hoe je verhalen het beste kunt voorbereiden zonder dat dit heel veel voorbereidingstijd gaat kosten.

En mijn bevindingen ga ik natuurlijk uiteindelijk ook met jullie delen 🙂

Wil jij nog iets weten over dit onderwerp? Heb jij een andere redenen waarom je geen verhalen vertelt in de klas? Vertel jij juist wel regelmatig een verhaal en wil je iets met ons delen? Of wil je nog iets anders kwijt over het vertellen van verhalen? Plaats dan hieronder een reactie.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights