Zelf een stop motion maken

Een stop motion staat ook bekend als een klei-animatie (denk aan het tv-programma: Pingu) of stop-frame animatie (denk aan een LEGO film). Deze filmtechniek werd vooral voor de komst van digitale animatie gebruikt om speciale effecten te creëren in films.

Het is voor kinderen superleuk om zelf een stop motion te maken. Maar wat heb je nodig om een stop motion te maken en hoe maak je een stop motion?

Benodigdheden

  • Tablet of mobiele telefoon;
  • Stop motion app, bijvoorbeeld: Stop Motion Studio (Android) of iMotion (iPhone;
  • Statief voor de tablet of telefoon. Maar dit kan je ook zelf maken met boeken en karton;
  • Een zelf bedacht verhaal. Laat de kinderen eerst een script maken;
  • Materiaal om je stop motion van te maken: LEGO, papier, poppen, fruit, kleurpotloden of iets anders.

Instructievideo’s

Zo maak jij zelf een stop motion.
En nog een voorbeeld

Upload jouw stop motion en deel hem

Na al dat harde werken hebben de kinderen iets gemaakt waar ze trots op mogen zijn. Laat de kinderen hun stop motion uploaden en deel hem met de rest van de klas. Hebben de kinderen een YouTube-account of Instagram? Dan kunnen zij hun stop motion hier ook op delen. Als zij dit van jou mogen let dan wel even op de privacy-afspraken die de school heeft met de ouders. Op deze manier kunnen kinderen hun gemaakte werk ook delen met vrienden en familie.

Wil jij het gemaakte werk van de kinderen uit jouw klas ook met ons delen? Dat zouden wij heel leuk vinden. Je kan onder dit bericht een reactie plaatsen en in de reactie kan je de link zetten naar jouw video op YouTube.
Maar kinderen kunnen ons ook taggen op Instagram door @inmijnklas.nl of #inmijnklas te gebruiken.

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
meesterJasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights