Coronaweken quizzzz

Een leuke manier om de week te starten of mee af te sluiten is het houden van een quiz. Tijdens de eerste lockdown maakte ik de eerste quizzzz en de kinderen vonden het fantastisch. “Meester, is er volgende week weer een quizzzz?”

Aangezien de kinderen zo leuk reageerde en ik het een mooie manier vond om het groepsgevoel te houden en kennis te testen, staat de quizzzz wekelijks op het programma.

Tijdens de quiz probeer ik vragen terug te laten over onderwerpen die wij behandeld hebben. Maar daarnaast wordt er ook een beroep gedaan op de algemene kennis van de kinderen en zijn er leuke plaatjesrondes.

Het spelen van de quizzzz

Wij geven thuisonderwijs via Teams en het spelen van de quiz is daarom erg gemakkelijk. Ik deel mijn beeldscherm met de kinderen. Ik lees de vraag voor en de kinderen kunnen vervolgens de vraag ook zelf nog lezen. Het antwoord schrijven de kinderen op een papier.

Zodra ik alle vragen zijn geweest vraag ik de kinderen naar de andere. “……, weet jij het antwoord op vraag 1?” Weten iemand het antwoord niet of heeft hij/zij het fout, dan vraag ik iemand anders om het antwoord te geven. Na twee kinderen laat ik het antwoord zien. Juist bij het geven van de antwoorden geef ik kinderen die normaal wat stiller zijn de beurt.

Download gratis de quizzzz

Wil jij de week ook beginnen of afsluiten met een quiz, download hem dan gratis.

 1. Quizzzz animatiefiguren en algemeen
 2. Quizzzz logo’s en algemeen
 3. Quizzzz twee rondes algemeen
 4. Quizzzz landen/vlaggen en eten/drinken
 5. Quizzzz algemeen en plaatjesronde
 6. Quizzzz algemeen en plaatjesronde 2

Een spellingquiz

Naast een quiz voor de leuk speel ik ook een spelling quiz met de kinderen. De werking is praktisch hetzelfde alleen krijgt ik met behulp van de spellingquiz enigszins inzichtelijk in hoeverre de kinderen bepaalde spellingsproblemen beheersen. Daarnaast krijgen de kinderen aan het einde van de spellingquiz nog een extra opdracht. Hoe deze quiz precies eruit ziet? Dat deel ik binnenkort met jullie.

Nieuwe quizzzz

Zoals ik al aangaf maak ik iedere week een nieuwe quizzzz. De nieuwe quiz zal ik ook op deze pagina met jullie delen.

Ik kan ook jullie hulp goed gebruiken! Mocht je het zelf leuk vinden om een quiz te maken en te delen, dan zou dat natuurlijk ontzettend fijn zijn. Je kan jouw quiz sturen naar: info@inmijnklas.nl. Ik zal ervoor zorgen dat jouw quiz op deze pagina gedeeld wordt.

Maar ik kan mij ook goed voorstellen dat je daar geen tijd voor hebt. Jullie zouden mij al enorm kunnen helpen door een quiz onderwerp achter te laten in een reactie onder dit bericht.

Op deze manier zullen jullie mij weer nieuwe inspiratie geven! Dus welk onderwerp zie jij graag terug in de volgende quiz?

meesterJasper on FacebookmeesterJasper on Instagram
Jasper
Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!
Jasper

meesterJasper

Stamgroepleider van de Kluizelaar (groep 6/7/8) op O.J.S. de Petteflet te Groningen en oprichter van inmijnklas.nl. Met inmijnklas.nl hoop ik een plek te creëren waar meesters, juffen en studenten hun ervaringen en ideeën kunnen delen met elkaar!

One thought on “Coronaweken quizzzz

 • februari 4, 2021 at 8:53 pm
  Permalink

  Ik ga je quizzz morgen gebruiken op het laatste thuiswerk-instructiemoment. Superleuk. Bedankt voor het gebruiken.

  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: